Performance Art

Helen Hunt

Helen Hunt (°1963)

Ze won een Academy Award en een Golden Globe in 1998 voor haar hoofdrol in As Good as It Gets.
Hunt won vier Emmy’s, vier Golden Globes, een Blockbuster Award, twee Screen Actors Guild awards, vier American Comedy Awards, drie Viewers for Quality Television Awards en een Oscar, naast andere prijzen. Ze is pas de tweede actrice die een Golden Globe, een Oscar en een Emmy wint in hetzelfde kalenderjaar. De eerste was Liza Minnelli in 1973.

She won an Academy Award and a Golden Globe in 1998 for her lead role in As Good as It Gets.
Hunt won four Emmys, four Golden Globes, a Blockbuster Award, two Screen Actors Guild awards, four American Comedy Awards, three Viewers for Quality Television Awards and an Oscar, along with other awards. She is only the second actress to win a Golden Globe, an Oscar, and an Emmy in the same calendar year. The first was Liza Minnelli in 1973.