Performance Art

Frances McDormand

Frances McDormand (*1957)

Academy Awards:
1997 – Beste vrouwelijke hoofdrol – Fargo
2018 – Beste vrouwelijke hoofdrol – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
2021 – Beste vrouwelijke hoofdrol – Nomadland (gewonnen)

Ze draagt de trouwring die oorspronkelijk gedragen werd door de eerste vrouw van haar man Joel Coen, een kort huwelijk dat eind jaren zeventig eindigde in een scheiding. Ze legde uit dat ze praktisch was en dat de ring niet weggegooid mocht worden.

Academy awards:
1997 – Best female lead – Fargo
2018 – Best female lead – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
2021 – Best female lead – Nomadland (won)

She wears the wedding ring that originally was worn by her husband Joel Coen’s first wife, a brief marriage that had ended in divorce in the late 1970s. She explained that she was being practical, and that the ring shouldn’t be wasted.