Performance Art

Jessica Lange

Jessica Lange (┬░1949)

Haar vertolking van de tot het uiterste gedreven Cora in de remake van The Postman Always Rings Twice (1981) was gedeeltelijk ge├»nspireerd door het sombere leven van B-filmactrice Barbara Payton. In een interview met Rolling Stone vertelde Lange hoe ze dacht dat haar personage eerst naar Hollywood was afgedreven als een aspirant-sterretje, en co-ster Jack Nicholson gaf haar Payton’s lugubere, verhalende autobiografie “I Am Not Ashamed” om door te nemen op de set. Het toeval wil dat Lange en de blonde Payton allebei geboren zijn in Cloquet, Minn.

Her interpretation of the pushed-to-the-limit Cora in the remake of The Postman Always Rings Twice (1981) was partially inspired by the downbeat life of B-movie actress Barbara Payton. In a Rolling Stone interview, Lange mentioned how she thought her character might have first drifted to Hollywood as an aspiring starlet, and co-star Jack Nicholson gave her Payton’s lurid, tell-all autobiography “I Am Not Ashamed” to look over on the set. Coincidentally, Lange and the blonde Payton were both born in Cloquet, Minn.